How to clean? 

RVS wordt in veel branches gebruikt. Dit komt niet alleen doordat het een mate van sjiekheid uitstraalt maar ook doordat het goed is te onderhouden en eenvoudig is te reinigen. Tevens maakt het gladde en niet-poreuze materiaal de hechting van bacteriën en ander micro-organismen moeilijk.

Vingerafdrukken
Vingerafdrukken kunnen verwijderd worden met een licht vochtig microvezeldoekje of een spons. Voor hoogglansgepolijste roestvrijstalen leveren chloridenvrije glasreinigers vaak ook een gewenst resultaat op. Echter dienen schuurmiddelen vermeden te worden, omdat dit krassen achterlaat.

Vetvlekken
Voor hardnekkig vuil zoals vetvlekken volstaat meestal een reinigingsmiddel zoals jif.

Kalkafzetting
Kalkafzetting ontstaat doordat het RVS langdurig nat is geweest. Dit is te voorkomen door oppervlakten droog te maken en nat materiaal niet te laten liggen. In de meeste gevallen kan het gereinigd worden met een dik vloeibaar reinigingsmiddel. Indien een reinigingsmiddel niet volstaat, kan de afzetting behandeld worden met een 25% azijnoplossing. De oplossing dient enige tijd in te trekken. Daarna kan het RVS afgespoeld en drooggewreven worden.

Bleekwater & zout
Ontsmettingsmiddelen die bleekwater bevatten kunnen het RVS aantasten als ze te geconcentreerd zijn of te lang in contact met het materiaal worden gelaten. Zout en andere reinigingsmiddelen die chloriden bevatten kunnen eveneens schadelijk zijn. Bovenstaande ontsmettingsproducten kunnen eventueel gebruikt worden als ze eerst opgelost worden. Tevens dient het contact met het materiaal tot een minimum te worden beperkt. Daarna goed afspoelen om blijvende vlekken te voorkomen.

Staalwol
Staalwollen sponsjes van 'normaal' staal zijn totaal ongeschikt voor RVS. Vaak lijkt het de enige oplossing om bijv. ingebrande afzettingen te verwijderen maar staalwollen sponsjes en harde schuurpoeders kunnen roestige vlekken achterlaten die de weerstand van het RVS tegen corrosie permanent aantasten. Roestvrij staalwol kan wel gebruikt worden, maar de veroorzaakte krassen kunnen echter niet meer verwijderd worden. Deze 'agressieve' vorm van reiniging is daarom niet geschikt voor decoratieve oppervlakten.

Zilverpoets
Zilverpoets kan chloriden en sterke zuren bevatten en is daarom ongeschikt voor RVS.

Beschermsprays
De meeste reinigingssprays voor RVS bevatten siliciumolie. Deze producten kunnen het schoonmaken een stuk eenvoudiger maken. Hoewel ze oude vingerafdrukken verwijderen, zullen deze sprays nieuwe afdrukken niet onzichtbaar maken. De siliciumolie kan eenvoudig verwijderd worden met sop.

Naast sprays zijn er ook pasta's waarmee RVS eenvoudig is te reinigen. De pasta's laten een resistente waslaag achter en zijn bestand tegen afwasmiddelen. Deze vorm van coating gaat verscheidene maanden mee. Verwijderen is mogelijk met alcohol.

Beschermspray kan meegeleverd worden indien gewenst. 

Contact

RVS Perfect
Buitenweistraat 4
3372 BC  Hardinxveld - Giessendam

Telefoon +31 (0)184 633 058
Email info@rvsperfect.nl

Stel een vraag

Privacyverklaring